‘Ik ben nu lekker aan het werk in plaats van gestrest’

let-the-stress-begin

‘Gisteren bedacht ik hoe enorm veel beter ik me voel dan pakweg acht maanden geleden. Toen ik bij Jetske begon zat ik slecht in mijn vel. Ik had steeds vaker aanvallen van hyperventilatie, was schrikkerig en snel boos. Doordat ik lange dagen achter de computer maakte, had ik steeds meer pijn in mijn nek, schouders en armen. Ook stond ik vaak te wiebelen op mijn benen, heel raar.

Na de eerste release begon ik op de terugweg in de auto enorm te gapen. Eenmaal thuis was ik zo moe dat ik meteen mijn bed in dook. Na de derde keer merkte ik dat mijn klachten duidelijk afnamen. Ik kon bijvoorbeeld opeens mijn nek weer draaien om achteruit te kijken bij het autorijden. Gaandeweg voelde ik me steeds ontspannener en kwam mijn energie terug.

Naast body stress release heb ik ook drie stress counseling gesprekken met Jetske gevoerd. Dat was echt een eye opener. Ik begon me te realiseren dat ik veel te veel op mijn bord had en veel te weinig rust nam. Ineens dacht ik: waar ben ik eigenlijk mee bezig? Sindsdien doe ik de dingen anders. Wat ik niet per se zelf hoef te doen besteed ik zoveel mogelijk uit. En dat bevalt mij prima. Ik ben nu lekker aan het werk in plaats van gestrest.’

Heleen (zelfstandig ondernemer)