Body Stress Release is een manuele gezondheidstechniek die erop gericht is om met kleine impulsen het lichaam aan te zetten te hoge spierspanning los te laten. Hierdoor kan het zenuwstelsel beter functioneren en krijgt het zelfhelend mechanisme van het lichaam weer de ruimte.

Relevante ervaring(en)

 • ‘Ik wil niet meer zonder’

  Met lichamelijke klachten kom ik bij Jetske. Eigenlijk als laatste hoop, want ik heb alles al geprobeerd en inmiddels liep ik al 5 jaar met de klachten. Haar eerlijkheid over de kansen van de behandeling zorgen voor vertrouwen en rust. Na 1 behandeling voel ik duidelijk dat mijn lichaam gaat loslaten. En na 6 behandelingen voel ik zoveel meer ruimte in mijn lichaam. Ik voel veel beter de spanning aan, krijg meer vertrouwen in mijn lichaam en leer de rust terug te brengen. Ik had niet zonder Jetske gekund, en wil dat ook niet. Ik ga nu nog maandelijks voor onderhoud!

  Nadia
 • ‘Ben een ander mens’

  Het is een mirakel! Ik ben gewoon een ander mens. En dat na één sessie Wingwave. Ik kwam bij Jetske met depressieve klachten. Het lukte me na een zware tijd en met een ongelukkige jeugd niet om in beweging te komen en meer van mijn leven te maken. Tijdens de sessie voelde ik dat ik diep geraakt werd. En daarna voelde alles anders. Blijer. Lichter. Ik ben weer lekker aan het werk en ik wandel elke dag. Kennissen en vrienden zien het ook aan me. Ze vinden dat ik een hele andere uitstraling heb.

  Joop (vrijwilliger)
 • ‘Langzaam tot rust na long-covid’

  Ongelooflijk wat zo’n ogenschijnlijk simpele manier van aanraking kan doen voor je stress-systeem.

  Ik kwam bij Jetske omdat mijn zenuwstelsel behoorlijk fors en lang op hol was geslagen (long-covid-klacht), waarbij ik continue een vorm van ‘aanstaan’ ervaarde. Mijn hartslag te hoog en een overspannen gevoel en elke prikkel teveel.

  Na een aantal sessies leek mijn lichaam te gaan begrijpen dat het niet meer in deze modus hoefde staan. Ik kwam langzaam tot rust. De aanrakingen tijdens de body stress release sessie, gaven mijn lijf het signaal dat het zich weer kon ontspannen. Heel mooi hoe in latere sessies de lagen die wat dieper ten grondslag liggen aan deze ‘overdrive’ ook bewust werden. Het voelde als een ui die afgepeld werd, naar steeds dieper liggende lagen. Gewoon door de aanraking en het voelen van de reactie van mijn lichaam. Echt een heel fijne manier om stress die al langer in je lichaam is opgeslagen te ontladen.

  Ook heb ik twee keer een Wingwave sessie mogen ervaren waarin ik met Jetske keek naar een thema wat hardnekkig voelde en ik zelf niet goed doorheen kwam. Intens, maar ook hier heb ik opluchting ervaren en kon ik patronen loslaten die niet dienend meer waren.

  Dankjewel Jetske voor je nuchtere en kordate aanpak van zulke lastige klachten.

   

  Annette (adem- en meditatiecoach)
 • ‘Eindelijk vrij van angst!’

  Wat had ik al veel geprobeerd en 'ge-therapied' voordat iemand mij wees op Wingwave en ik nieuwsgierig bij Jetske op de stoep verscheen. Ik had inmiddels leren leven met altijd ergens een sluimerende angst op de achtergrond en voortdurend vermoeiende stress in mijn leven. Het verlangen naar een leven zonder angst had ik eigenlijk wel een beetje opgegeven.

  Al na twee sessies bij Jetske voelde ik een vreemd soort verlichting. De verkramping begon langzaam los te komen! Ik kreeg nieuwe puzzelstukjes aangereikt en kon zo mijzelf opnieuw 'in elkaar puzzelen'. Wat een openbaring! De sessies waren pittig en soms ronduit heftig, maar jeetje, wat een mild en wonderschoon proces is dit geweest!

  En wat een verschil ervaar ik nu in mijn dagelijks leven. Ik heb nauwelijks woorden voor hoeveel makkelijker alles voelt. Ik twijfel minder, ben uitgesprokener, maak keuzes die ik eerder niet aandurfde, lach meer en durf “nee” te zeggen zonder excuses te maken. Ik begrijp mijzelf beter en kan veel makkelijker loslaten. Als ik het in één zin zou moeten samenvatten: ik ben dichter bij mijn kern gekomen, zonder dat dat pijn doet. Wat een verademing. Eindelijk vrij.

  Marina (organisatie-adviseur)
 • ‘Ik ervaar meer rust en zekerheid’

  Toen ik 53 jaar was kreeg ik een zware burn-out, waarbij de bedrijfsarts al snel aangaf dat terugkeren in mijn werk(kring) geen optie was: het was een ziekmakende omgeving voor mij. Een enorme confrontatie. Daarin had ik 28 jaar gewerkt, in leidinggevende en beleidsbepalende functies! Het zorgde voor een totale ommekeer in mijn leven. Ik merkte in het jaren durende proces van ‘opkrabbelen’ daarna dat ik heel veel spanning had opgeslagen in mijn lijf. Ook spanning uit mijn vroege jeugd. En in mijn nieuwe werk als zelfstandig adviseur, maar ook privé reageerde ik nu veel gevoeliger op situaties waarin mijn oude trauma’s weer herkenbaar waren. Het zorgde voor veel stress, althans: ik merkte die nu sterk. Psychotherapie hielp daarvoor niet meer.

  Ik kreeg constante rug- en buikpijnen. Iemand raadde mij aan BSR te proberen. Dat bleek goed aan te slaan! Al snel kon ik het gebruik van pijnstillers totaal stoppen. Maar ik merkte ook dat als ik stopte met de BSR-sessies, de klachten dan geleidelijk weer toenamen. Ik sloeg de spanningen die ik in bepaalde situaties ervoer dus onbewust nog steeds op. Het bleek dat een maandelijkse sessie die spanningen weer uit mijn lijf haalde.

  In gesprekken met Jetske kwamen regelmatig ook de oorzaken van de spanningsopbouw, de opgelopen trauma’s, aan de orde. Jetske stelde uiteindelijk voor hiervoor Wingwave in te zetten, omdat ik in het verleden voldoende gesprekstherapie had gehad, en er mogelijk wat ‘diepers’ dan op verbaal niveau wél zou werken.

  De Wingwave-sessies hebben me goed geholpen. Ik ervaar nu in het dagelijks functioneren meer rust en zekerheid. Ik ‘sla niet meer zo snel aan’ op alles wat er in mijn omgeving gebeurt. Mijn bloeddruk is zelfs iets gedaald!

  Erwin (zelfstandig adviseur)
 • ‘Ik voel me een sterker mens’

  Ik ben bij Jetske Wingwave gaan doen omdat ik hoopte daarmee met name mijn schouderklachten bij de basis aan te pakken. Ik was al een tijdje bezig met body stress release en dat hielp me in eerste instantie vrij snel van de pijn en bewegingsbeperking af, maar bij stress kwamen mijn klachten ook weer terug. Ik heb in totaal vier Wingwave-sessies gehad. En die brachten me meer dan ik ervan verwachtte. Niet alleen heb ik vrijwel geen last meer van mijn schouders en zorgt stress niet meer voor een unheimisch gevoel in mijn buik; ik voel me een sterker mens. Ik heb meer zelfvertrouwen, geef eerder mijn mening en kom voor mezelf op. Op mijn 55ste heb ik eindelijk het gevoel dat ik er mag zijn en sta ik zowel privé als op mijn werk mijn mannetje.

  Ellen (makelaar)
 • ‘Ongelooflijk dat dit gevoel aanhoudt!’

  Ik ben bij Jetske met body stress release begonnen nadat ik daarover iets gelezen had. Ik had op dat moment vooral last van migraineaanvallen die soms wel weken duurden. Ook voelden mijn nek en schouders erg gespannen. Al na één sessie merkte ik dat ik mijn schouders kon laten hangen, iets wat al in geen jaren wilde lukken. Ook mijn migraine nam langzaam maar zeker wat af. Maar wat me misschien nog wel het meest verbaasde: er kwamen heel veel emoties bij mij los. Ik ben als baby een half jaar gescheiden geweest van mijn moeder doordat zij in een psychiatrisch ziekenhuis was opgenomen. Mijn hele leven heb ik last gehad van verlatingsangst. Jetske vertelde mij over Wingwave, de angstreductietechniek waarmee zij werkt. Ik besloot om dat een kans te geven omdat mijn angstklachten een grote impact hadden op mijn leven en een deel van mijn fysieke klachten steeds bleef terugkomen. Na een sessie of twee werd ik overweldigd door een gevoel van grote somberheid. Jetske legde mij uit dat dat waarschijnlijk te maken had met dat we nog niet met de periode van afwezigheid van mijn moeder hadden gewerkt. Ze stelde voor om snel een nieuwe sessie te plannen en daarbij te kijken naar die gebeurtenis. Dat hebben we gedaan en het werd een enorme eyeopener voor mij: toen ik terug was in het moment van alleen zijn als baby voelde ik ineens heel duidelijk dat mijn angst helemaal niet van mij was, maar van mijn moeder. Ik heb altijd zo’n sterke band met haar gehad dat we bijna één waren. Ook realiseerde ik me dat ik überhaupt nooit alleen ben: er zijn veel mensen die van mij houden. Ik ben nog niet helemaal af van mijn klachten, maar het gaat veel beter met mij. Sinds die derde Wingwave-sessie voel ik dat ik de kracht die ik als kind wel degelijk had heb aangeboord. Ik ben vrolijker, er is echt iets van mij afgevallen. In het begin was ik wat sceptisch: zou ik dit gevoel wel vast kunnen houden? Ik vind het eigenlijk ongelooflijk, maar het antwoord daarop is ja!

  Iris (onderwijskundige)
 • ‘Ik sta een stuk relaxter in situaties die ik vroeger stressvol vond’

  Ik kwam al een tijdje bij Jetske voor body stress release. Dit hielp me, maar ik had het idee dat mijn klachten niet alleen met lichamelijke spanning te maken hebben. Toen Jetske mij vertelde over wingwave was mijn nieuwsgierigheid gewekt. Wingwave zou ik omschrijven als het herprogrammeren van zelfopgelegde denkstructuren. We hebben de afgelopen tijd vier keer ‘gewaved’. Wat ik fijn vind aan wingwave is dat het heel praktisch is, er wordt niet eindeloos gegraven in je verleden, het is heel gericht. Tussen de sessies door merkte ik dat ik heel levendig droomde en veel nadacht over de persoonlijke thema’s die bij wingwave langskwamen. Ik zag ineens verbanden tussen verschillende periodes in mijn leven. Het is nu een paar weken geleden dat ik voor het laatst geweest ben. Ik heb het idee dat er een hoop spanning is opgeruimd en merk dat ik een stuk relaxter sta in sociale situaties die ik voorheen als stressvol had ervaren.

  Linda (communicatie-adviseur)
 • ‘Ik was na vijf behandelingen klaar!’

  Sinds enkele weken had ik behoorlijke last van mijn middenrif en van mijn rug, zowel bovenin als onderin.  Na een bezoek aan de huisarts en drie bezoeken aan de manuele therapeut bleef de pijn en kwam ik niet verder.

  Toevallig ontdekte ik de methode Body Stress Release. Op de website van de vakvereniging staan verschillende stukjes van mensen die behandeld zijn met deze methode. Ik las een stukje van een dame, die exact dezelfde klachten had. Zij benoemde nog een aantal klachten, zoals hartkloppingen, slapende vingers en stramme schouders/nek, die ik daarmee niet in verband had gebracht, maar die ook bij mij speelden. Daarna heb ik me gemeld bij de bsr-praktijk van Jetske Hingst in Amersfoort.

  De eerste behandeling gaf direct al resultaat en verminderde de pijn in mijn rug, schouders en nek. Het is lastig uit te leggen wat er precies gedaan wordt, maar het resultaat is onvoorstelbaar! Je ligt gekleed op een behandeltafel en Jetske raakt bepaalde punten aan in onder andere mijn onder- en bovenrug, nek, schouders en dergelijke.

  Na de tweede behandeling had ik geen last meer van slapende vingers en namen de hartkloppingen af. De derde behandeling gaf ontspanning in mijn nek en schouders en de pijn in mijn middenrif verdween geheel. Ik ga er vanuit dat de behandeling bij ieder anders zal werken, maar bij mij was het na vijf behandelingen klaar. Wat een super methode/behandeling! Ik kan iedereen aanraden om niet te blijven lopen met pijn en gewoon een afspraak te plannen.

  Jolanda (coach)
 • ‘Door wingwave ben ik echt dingen anders gaan doen’

  Aanvankelijk kwam ik bij Jetske met fysieke klachten. Ik had vaak last van mijn onderrug en bekken, nek en schouders. Met body stress release ging dat een stuk beter en ook sinds ik daar een tijdje terug mee gestopt ben voelt mijn lichaam nog duidelijk ontspannener dan voordat ik met bsr begon.  Omdat ik graag in het dagelijks leven minder stress wilde ervaren heb ik dit voorjaar bij Jetske zowel een aantal stress counseling gesprekken als wingwave coaching gedaan. Wat mij betreft een goede combinatie. De stress counseling bracht mij een aantal waardevolle inzichten. Wingwave is een hele basale, directe en praktische methode om aan jezelf te werken, zonder dat het als werken voelt. Je hoeft niet eindeloos over jezelf te vertellen en er is geen ‘huiswerk’.  Soms komen er emoties vrij, maar dat gebeurt alleen in de sessies zelf. Ik ben, ik denk vooral door wingwave, een aantal dingen echt anders gaan doen. Deel makkelijker wat mijn behoefte is, denk positiever over mezelf en ben minder moe. Ik heb in mijn leven heel wat ‘afge-therapied’ en heb het gevoel dat ik voorlopig niets meer nodig heb. Het gaat goed met mij!

  Astrid (beleidsadviseur)